Čo by ste mali vidieť v Londýne

Buckinghamský palác - palác patrí k pamiatkam, ktoré si v Londýne nesmiete nechať ujsť. Od dôb kráľovny Viktórie je Buckinghamský palác sídlom kráľovskej rodiny. V paláci sa nachádza množstvo krásne vyzdobených sál a salónov. Pre turistov je sprístupnených vyše 20 miestností zo 600. Zaujímavá je i striedanie stráže.

Big Ben - jednou z najznámejších londýnskych pamätihodností je hodinová veža Big Ben. Je súčasťou Weistminsterského paláca, v ktorom zasadá britský parlament. V skutočnosti sa pod menom Big Ben ukrýva najväčší zvon nachádzajúci sa vo veži, ktorý odbíja vždy celú hodinu.

Westminsterské opátstvo (Westminster Abbey) - je miestom kde sa konajú korunovácie a ďalšie slávnostné obrady, ale taktiež je miestom odpočinku všetkých anglických kráľov.

Tower of London – hrad týčiaci sa nad riekou Temža bol kedysi symbolom sily panovníka. Po celých 900 rokov vzbudzoval strach, slúžil ako pevnosť, zbrojnica i väznica. V súčasnosti sú v útrobách hradu ukryté korunovačné klenoty a obrovská zbierka zbraní.

Tower Bridge – najslávnejší a najkrajší most v Londýne. Zdvíhací most sa nachádza hneď vedľa pevnosti Tower, podľa ktorej dostal pomenovanie. Most bol dokončený v roku 1894.

Londýnske oko (London Eye) – jedno z najväčších vyhliadkových kolies na svete. Nachádza sa na južnom brehu rieky Temža. Koleso má 32 kabínok, turistov vyvezie do výšky 135 metrov. Je z tadiaľ nádherný výhľad na celý Londýn.

Múzeum voskových figurín (Madame Tussaud) - najznámejšie múzeum voskových figurín na svete. Nájdete tu voskové kópie slávnych hercov, športovcov či politikov.

Hyde Park – Londýn je plný prekrásnych a udržiavaných parkov. Najznámejším, najväčším a najnavštevovanejším parkom v centre Londýna je Hyde Park. Je 2 km dlhý a 1 km široký.